Κυπριακή Δημοκρατία
Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
 

Νέα και Εκδηλώσεις


10η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης ΠΑΑ 2014-2020 και 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ

04/06/2024

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, στα Λεύκαρα, στην παρουσία της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κα Μαρίας Παναγιώτου, η Επετειακή Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης η οποία διεξήχθη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Πρόκειται για τη 10η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2020 και την 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027 των οποίων προέδρευσε ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΓΑΑΠ κ. Ανδρέας Α. Γρηγορίου.

Στη συνεδρίαση έδωσαν επίσης το παρόν τους ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οργανωμένα σύνολα, διευθυντές Τμημάτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί.

Χαιρετίζοντας την Επιτροπή Παρακολούθησης η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κα Μαρία Παναγιώτου ανέφερε πως η συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο.
10η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
Κατά τη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρόοδο που παρουσιάζεται, ενώ υπέβαλαν χρήσιμες απόψεις και παρατηρήσεις οι οποίες θα ληφθούν υπόψη. Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που βαίνει προς το τέλος του εντατικοποιώντας πλέον τις εναπομένουσες πληρωμές και το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ το οποίο έχει ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο το πρώτο έτος εφαρμογής του.
Σε ότι αφορά την πορεία υλοποίησης εντός του 2023 οι πληρωμές κυμάνθηκαν σε ψηλά επίπεδα (€29,2 εκ.) ενώ το συνολικό ποσοστό απορρόφησης έχει ανέλθει στο 77% των συνολικών διαθέσιμων πόρων

3η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027

Κατά την συνεδρίαση τα μέλη ενημερώθηκαν για την πρόοδο που παρουσιάζεται στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ με ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση των πληρωμών των εκταρικών Παρεμβάσεων για το έτος 2023, καθώς και στην επαναπροκήρυξη όλων των εκταρικών και κεφαλικών παρεμβάσεων εντός του 2024.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μελλοντικές προκηρύξεις με ιδιαίτερη αναφορά στις επερχόμενες προκηρύξεις του επενδυτικού μέτρου καθώς και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες απλοποίησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και για τις πρόσφατες τροποποιήσεις του κανονιστικού πλαισίου προς όφελος των αγροτών μας.

Αφιέρωμα για τη συμπλήρωση 20 χρόνων εφαρμογής της ΚΑΠ στην Κύπρο

Το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση 20 χρόνων εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Κύπρο. Πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση της 20ετούς αυτής πορείας και των αποτελεσμάτων της εφαρμογής της ΚΑΠ.Στρατηγικό Σχεδίο Κοινής Αγροτικής Πολτικής 2023-2027

Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Διαφημιστικό σποτ

facebook Υπουργείου ΓΑΑΠ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαφημιστικό Σπότ μεταβατικής περιόδου 2021-2022

Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών

ΕΑΔ

ΙΓΕ